Våre grønne renholds tips til deg. Effektive og miljøvennlige;)

Kaldt norsk vann

Det beste renholds middel er rent vann!! Ble du overasket?  Det meste vi ønsker og vaske bort kan oppløses med vann. Rent norsk vann er i verdensklasse. Fordi det er så mykt (det inneholder nesten ikke kalk) Det skyller fantastisk og du trenger nesten ingen såpe. Prøv for eksempel og sammenligne med vannet neste gang når du er utenlands (her brukes mye kalk og ofte klor i vannet) Legg merke til, hvor mye mer såpe du må bruke for å vaske rent på hender eller når du vasker håret. Ikke smaker dette vannet godt heller:(

Varmt norsk vann

Det nest beste renholds middel er varmt vann. Hvis du vasker ditt gulv i varmt vann, for eksempel med mopp, og mens gulvet enda er lettfuktig tørker over med en helt tør mopp. Da vil du ungå striper og beholde et godt og sunt inneklima.  Skandinaviske Renhold  bruker varmt vann og bare en kvart brus kork med mild såpe på en bøtte med vann, når vi vasker gulv.

Sitron

Sitron er et universal rengjøringsmiddel. Super effektiv! Har du plukket blåbær og har blå hender eller fått blåbær på teppet? Drypp et par dråper med sitron på. Borte borte;)  Prøv sitron på alle flekker! Trenger oppvaskmaskinen en rens? Legg inn 2 halve sitroner når du starter opp. Blir fin og blank som ny. Skandinaviske Renhold bruker sitrus ved ned vask og ved bygge rengjøring.

Olivenolje

Nu er vi kommet til ett av de virkelige grove rengjøringsmidler, men 100% miljøvennlig. Har der kommet olje eller tjære på gulvet? Prøv med olivenolje. (Hvis du bruker olivenolje på teppe må du etterpå skylle med varmt vann med to dråper med Zalo) 

Har du fått olje eller maling på fingre eller tær så prøv og gni med en klut med olivenolje. Det blir borte og så myke hender;) Hvis du går på en "fin hvit strand "i Syden og du oppdager at du har fått svart olje på tær eller knær. Olivenolje tar det.

Vi i Skandinaviske Renhold bruker olivenolje ved flekker fjerning på gulv/teppe.

 

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål;)